SPACES DEN HAAG

SPACES DEN HAAG

Spaces Den Haag is gevestigd in de Rode Olifant, een karakteristiek pand uit begin 20e eeuw. Het pand is geheel gerenoveerd en biedt werkplekken voor ondernemers in de vorm van kantoorruimtes, flexplekken en meetingrooms. Het interieur is strak en minimalistisch waardoor er na oplevering in verschillende ruimtes sprake bleek van een behoorlijke nagalm. Post Acoustics heeft verschillende methoden voorgesteld om samen tot een goede oplossing te komen. De gebogen wandpanelen (weergegeven in de slideshow) dienden als pilot. De bolling zorgt voor een nog hogere geluidsabsorptie doordat beide zijden van het schuim optimaal worden benut.

Metingen: een nagalm van 2,9 seconden

De nameting van de pilot bevestigde eerdere berekeningen over de noodzakelijke hoeveelheid Basotect absorptieschuim. De nagalm in de conferentiezaal werd in de pilot al teruggebracht van 2,9 naar 1,3 seconden. Om vervolgens de wettelijke norm van 0,8 seconden te halen is het aantal m2 Basotect absorptieschuim bij de eindoplevering nog wat vergroot.

 

Aanpak: betere akoestiek op kantoor

We hebben ervoor gekozen de kantoorruimtes op de bovenste etages te voorzien van akoestische plafondstroken en bij de conferentiezaal zijn grote akoestische panelen geplaatst. Deze panelen volgen het architectonische stramien, waardoor de minimalistische uitstraling van het interieur behouden blijft.