VAN CAMPEN LIEM ADVOCATEN

VAN CAMPEN LIEM

Van Campen Liem is gevestigd in een prachtig monumentaal pand in Amsterdam Oud Zuid. Binnen het interieur is echter een storende galm waar te nemen. Post Acoustics is gevraagd om geluidsmetingen te verrichten en met een passende oplossing te komen die de monumentale uitstraling van het pand intact zou laten.

Metingen

De grafieken hieronder geven de resultaten weer van de geluidsmetingen in de lunchruimte. Deze laten een storende nagalm zien:

Aanpak

Om de galm in de lunchruimte en een tweetal vergaderruimtes te verhelpen zijn er geluidsabsorberende plafondpanelen ontworpen. In de lunchruimte is er, naast een drietal plafondpanelen, tevens een blanco akoestisch fotopaneel (dat vervolgens ter plekke door kunstenaar Bram de Bruyn van een ontwerp werd voorzien) aan de muur bevestigd.

Resultaat

De totale oppervlakte van het geluidsabsorberend materiaal dat op de plafonds is aangebracht zorgt voor een goede absorptie, waardoor de akoestische eigenschappen van de ruimte drastisch verbeterd zijn. De nagalm is daardoor van 1,5 sec. naar 0,5 sec. teruggedrongen: