BASOTECT – MELAMINE SCHUIM

basotect

MELAMINESCHUIM

Voor al onze producten gebruiken wij lichtgrijs of wit gekleurd, open-cel melamineschuim. Het staat bekend om het hoogste geluidsabsorberende vermogen in de markt en bovendien is het speciaal ontwikkeld voor ruimten die aan de strengste eisen van brandveiligheid moeten voldoen. Denk hierbij aan ziekenhuizen, scholen, concertzalen of restaurants. Melamineschuim is dan ook extreem vuurbestendig. 

Doorslaggevende reden voor het gebruik van dit materiaal is dat de absorptiecoëfficiënt laat zien dat het zeer effectief is in het frequentiegebied tussen 50 en 1000 Hertz. Dit is zeer gunstig en van groot belang bij het efficiënt aanpakken van akoestiekproblemen in horecagelegenheden, klaslokalen of kantoren. De grondtoon of frequentie van een Nederlandse mannenstem ligt namelijk rond de 100 Hz, die van een Nederlandse vrouwenstem rond de 200 Hz en die van een Nederlandse kinderstem rond de 300 Hz.

Bij spraakgeluid ligt de meeste geluidsenergie echter in het frequentiebereik waarvoor het menselijk gehoor het gevoeligst is, te weten rond 1000 Hz. De geluidsabsorptie van melamineschuim is over vrijwel alle frequentiegebieden gelijk. Dit is heel belangrijk: hierdoor wordt voorkomen dat het geluid vervormt en slechts bepaalde frequentiegebieden worden gedempt. Melamineschuim vertoont in het frequentiegebied van spraakverstaanbaarheid dus uitstekende geluidsabsorberende kwaliteiten.

Melamineschuim wordt vervaardigd uit blokken met een dunne buitenhuid. De standaardafmeting van een blok is 2500 x 1250 x 500 mm, maar de blokken worden meestal verwerkt tot panelen, variërend in dikte tussen 50 en 100mm. Doordat er gevarieerd kan worden met dikte en grootte zijn deze panelen efficiënt in te zetten in verschillende soorten ruimten. Allerlei afwijkende maten, contouren, kleuren en oppervlaktestructuren op aanvraag leverbaar: wij denken graag mee over de optimale manier om het geluid in uw ruimte te absorberen.