DOLBY TESTLABS

DOLBY TESTLABS

Post Acoustics wordt door Dolby veelvuldig geconsulteerd voor metingen, ontwerp en advies en kreeg de opdracht voor de ontwikkeling van enkele van hun internationale laboratoria. Hierin wordt door Dolby kritische tests uitgevoerd aan nieuwe algoritmen en apparatuur. 

Om voor de Poolse vestiging een goede gecertificeerde testomgeving te creëren, moesten er drie verschillende ruimtes gebouwd worden, allen met geheel eigen specificaties en akoestisch totaal van elkaar gescheiden. Naast de opgegeven specificaties per ruimte qua nagalmtijd (tot RT60 = 0,1 sec), mocht er dus absoluut geen geluidsoverdracht tussen de verschillende ruimtes plaats vinden. Wanden en deuren die tegemoet komen aan STC = 65 dB. Vooral dit laatste aspect was technologisch een uitdaging.

Het vernuft binnen dit project zit hem naast de aangebrachte akoestische panelen, voornamelijk in de techniek die in de wanden, vloer en plafond is ingebouwd. De aansluiting op de vloer en het plafond is echter net zo cruciaal, evenals de geluidsoverdracht die via de deur plaats zou kunnen vinden.

Post Acoustics heeft opgetreden als akoestisch adviseur en heeft in nauwe samenwerking met de akoestische specialisten van Dolby tevens het ontwerp en de uitvoering -inclusief bouwbegeleiding- voor haar rekening genomen.