FILMMIX STUDIO WARNIER POSTA

DOLBY ATMOS FIMMIX STUDIO WARNIER POSTA AMSTERDAM

Post Acoustics werd door Peter Warnier, de Nederlandse autoriteit op het gebied van filmgeluid, gevraagd als akoestisch adviseur op te treden bij haar nieuw te bouwen postproductiestudio. De nieuwe studio is de eerste locatie in Nederland die Dolby Atmos-geluid kan leveren, een geavanceerd systeem dat steeds vaker wordt gebruikt.
Post Acoustics wordt veelvuldig geconsulteerd voor metingen, ontwerp en advies en kreeg de opdracht voor het akoestisch ontwerp van de nieuwe studio, in nauwe samenwerking met Peter Warnier en zijn team.  

Om voor de geluidsmix studio een goede, Dolby-Atmos gecertificeerde omgeving te creëren, moesten er diverse akoestische oplossingen bedacht worden. De Dolby Atmos specificaties zijn zeer streng gespecificieerd en de ruimte moet akoestisch totaal gescheiden zijn van de buitenwereld. Naast de opgegeven specificaties qua nagalmtijd (tot RT60 = 0,4 sec), mocht er dus absoluut geen geluidsoverdracht tussen de verschillende ruimtes plaats vinden. Wanden en deuren die tegemoet komen aan STC = 65 dB.

Post Acoustics trad op als akoestisch adviseur en heeft in nauwe samenwerking met de akoestische specialisten van Dolby het ontwerp en de geluidsmetingen voor haar rekening genomen.