FILMMIX STUDIO WARNIER POSTA

DOLBY ATMOS FIMMIX STUDIO WARNIER POSTA AMSTERDAM

Post Acoustics werd door Peter Warnier, de Nederlandse autoriteit op het gebied van filmgeluid, gevraagd als akoestisch adviseur op te treden bij haar nieuw te bouwen postproductiestudio. De nieuwe studio is de eerste locatie in Nederland die Dolby Atmos-geluid kan leveren, een geavanceerd systeem dat steeds vaker wordt gebruikt.
Post Acoustics wordt veelvuldig geconsulteerd voor metingen, ontwerp en advies en kreeg de opdracht voor het akoestisch ontwerp van de nieuwe studio, in nauwe samenwerking met Peter Warnier en zijn team.  

Om voor de geluidsmix studio een goede, Dolby-Atmos gecertificeerde omgeving te creëren, moesten er diverse akoestische oplossingen bedacht worden. De Dolby Atmos specificaties zijn zeer streng gespecificieerd en de ruimte moet akoestisch totaal gescheiden zijn van de buitenwereld. Naast de opgegeven specificaties qua nagalmtijd (tot RT60 = 0,4 sec), mocht er dus absoluut geen geluidsoverdracht tussen de verschillende ruimtes plaats vinden: wanden en deuren komen tegemoet aan STC = 65 dB.

Post Acoustics trad op als akoestisch adviseur en heeft in overleg met de akoestische specialisten van Dolby het ontwerp en de geluidsmetingen voor haar rekening genomen.

Totaalbeleving
Het nieuwe pand van Warnier Posta aan de Koivistokade in Amsterdam opent in het najaar van 2017 officieel zijn deuren.
Het vak van Warnier wordt steeds belangrijker, zeker voor bioscoopfilms. “Bioscopen investeren steeds meer in goed geluid, omdat de bioscoopbezoeker daar ook om vraagt,” vertelt hij. “Er hangen steeds meer speakers in het plafond, er wordt geïnvesteerd in surround en Dolby. De totaalbeleving van film wordt steeds belangrijker.”

Producenten moeten dus ook steeds meer gaan investeren in goed geluid om aan de hoge eisen van de bioscopen te voldoen. “Het is niet alleen belangrijk voor films met grote achtervolgingen en explosies, maar óók voor heel sferische, meer statische films vol shots van wind of natuur.”

Warnier is momenteel in Cannes als coproducent van de Oekraïense film A Gentle Creature van regisseur Sergei Loznitsa, die dit jaar in competitie draait. Zijn studio deed ook de geluidsnabewerking van dit project.