MELAMINESCHUIM

OVER MELAMINESCHUIM

Basotect

Wij gebruiken bij voorkeur het lichtgrijs of wit gekleurd, open-cel melamineschuim dat bekend staat om het hoogste geluidsabsorberende vermogen in de markt. Bovendien is het speciaal ontwikkeld voor ruimten die aan de strengste eisen van brandveiligheid moeten voldoen, zoals ziekenhuizen, scholen, concertzalen of restaurants. Melamineschuim is dan ook extreem vuurbestendig. Om deze redenen werkt Post Acoustics bij voorkeur met melamineschuim.

Doorslaggevend is dat de absorptiecoëfficiënt van melamineschuim laat zien dat het zeer effectief is in het frequentiegebied tussen 50 en 1000 Hertz. Dit is zeer gunstig en van groot belang bij het efficiënt aanpakken van akoestiekproblemen in horecagelegenheden, klaslokalen of kantoren. De grondtoon of frequentie van een Nederlandse mannenstem ligt namelijk rond de 100 Hz, die van een Nederlandse vrouwenstem rond de 200 Hz en die van een Nederlandse kinderstem rond de 300 Hz. Bij spraakgeluid ligt de meeste geluidsenergie echter in het frequentiebereik waarvoor het menselijk gehoor het gevoeligst is, te weten rond 1000 Hz.

Melamineschuim vertoont in het frequentiegebied van spraakverstaanbaarheid dus uitstekende geluidsabsorberende kwaliteiten. Daarnaast is in dia 2 te zien dat melamineschuim al bij een lage frequentie in de buurt van zijn maximale absorptiecoëfficiënt komt, wat betekent dat de geluidsabsorptie van melamineschuim over vrijwel alle frequentiegebieden gelijk is. Dit is heel belangrijk: hierdoor wordt voorkomen dat het geluid vervormt en slechts bepaalde frequentiegebieden worden gedempt.

Melamineschuim wordt vervaardigd uit blokken met een dunne buitenhuid. De standaardafmeting van een blok is 2500 x 1250 x 500 mm, maar de blokken worden meestal verwerkt tot panelen, variërend in dikte tussen 50 en 100mm. Doordat er gevarieerd kan worden met dikte en grootte zijn deze panelen efficiënt in te zetten in verschillende soorten ruimten.

Post Acoustics heeft vele afwerkingsmogelijkheden in haar assortiment. Zo kunt u kiezen voor een standaard tegel (recht gekant of in facet), een inleg-, reliëf-, of 3D- tegel. Download de pdf Akoestische melamineschuim 3D panelen voor meer gedetailleerde informatie. Uiteraard zijn afwijkende maten, contouren, kleuren en oppervlaktestructuren op aanvraag leverbaar: wij denken graag mee over de optimale manier om het geluid in uw ruimte te absorberen.

Belt u ons gerust voor meer informatie, exacte prijsopgave of deskundig advies.

Voor aanvullende informatie download de PFD-gids: Alles over melamineschuim.