JYO YOGA STUDIO

JYO YOGA STUDIO

JYO Yoga is onlangs verhuisd naar het WG plein. De hoge ruimte en de grote ramen hebben een statige en rustige uitstraling, maar de hevige nagalm zorgt voor een tegenovergestelde beleving. Deze nagalm wordt veroorzaakt doordat de ruimte vrijwel geheel leeg is, en doordat zowel de vloer als wanden uit harde, en dus sterk weerkaatsende materialen bestaan.

Metingen

Dit leidde tot een extreme nagalm van 2,00 seconden. Deze moest door Post Acoustics tot ver onder de wettelijke norm (van 0,8 seconden) worden teruggebracht, om zo de rust en ontspanning van de yogalessen optimaal te kunnen ervaren.

Aanpak

In overleg met de klant is er gekozen voor grote akoestische fotopanelen die aan weerszijden van de ruimte zijn geplaatst. De panelen zijn voorzien van prints die overeenkomen met de huisstijl van JYO Yoga. Om ook weerkaatsing van geluid via het plafond tegen te gaan, zijn er zes 3D geluidsabsorptie tegels van 100x100x10 cm Basotect opgehangen. Doordat deze tegels ruim onder het plafond hangen, kunnen de geluidsgolven zowel via de bovenkant als aan de onderkant het schuim bereiken. Hierdoor wordt het oppervlak van de tegels maximaal benut.

Resultaat

Door deze maatregelen is de nagalm van 2 seconden naar 0,59 seconden gedaald – een verschil van bijna 75%! De vooraf gestelde doelstelling is daarmee dan ook ruimschoots behaald.

JYOjoga_gunshot_voor_na