PIT PROFESSIONALS

PIT PROFESSIONALS

Pit Professionals is een high-end intermediair van HR-management diensten. Het kantoor is gelegen in Maarssen en bevat meerdere werk- en bespreekruimtes die vaak werden gedeeld. Door de slechte akoestiek in de verschillende ruimtes bleek dit echter uiterst vermoeiend. Post Acoustics heeft een plan opgesteld waarin verschillende maatregelen werden genomen om de akoestiekproblemen per ruimte aan te passen.

METINGEN

De nagalm is in de verschillende ruimtes gemeten en in onderstaande tabel weergegeven. Er is een duidelijk verschil waarneembaar in de ernst en hinder van de situatie, maar bij alle ruimtes ligt de nagalm net op of ver boven de wettelijke norm van 0,8 sec:

Locatie Nagalmtijd voor behandeling Nagalmtijd na behandeling
Directiekantoor 0,8 seconde 0,4 seconde
Flexruimte 1,25 seconde 0,6 seconde
Vergaderruimte 1,13 seconde 0,55 seconde

 

AANPAK

De tamelijk strakke en minimalistische inrichting van het kantoor vroeg om een passende oplossing. Voor de flexruimte en het directiekantoor is daarom de keuze gevallen op in facet gesneden 3D geluidsabsorptie tegels, die bij de werkplekken tegen de wand zijn gemonteerd. In de vergaderruimte is er daarnaast akoestische verlichting (de dubbele uitvoering van Rice Field) boven de tafel geplaatst.

RESULTAAT

Hieronder zijn de metingen van de nagalm in de vergaderruimte weergegeven, voor en na het aanbrengen van het akoestische materiaal Basotect. Voorafgaand aan onze aanpassingen was de nagalm in de ruimte 1,13 seconden, na plaatsing van de 3D geluidsabsorptie tegels en de Rice Field lamp is de nagalm afgenomen tot 0,55 seconden. Ook in de flexruimte en het directiekantoor zijn de nagalmtijden gehalveerd: tot respectievelijk 0,6 en 0,4 seconde.