NAGALMMETING

NAGALMMETING

RT60 Spraakverstaandbaarheid

De RT60 (nagalmtijd) is een van de meest belangrijke akoestische eigenschappen van een ruimte. Het vaststellen van de RT60 is essentieel bij het beoordelen van ruimtes, open office kantoren, klasruimtes, restaurants etc.

De nagalmtijd van een ruimte is de tijd die een geluid nodig heeft om 60 dB zachter te worden. Dit is wat we ook wel ervaren als de uitsterftijd van een geluid. Post Acoustics hanteert de ISO3382 Standaard (delen 1 – 3) bij het meten en rapporteren van de RT60. Hierbij wordt gebruik gemaakt van klasse 1 gecertificeerde meetapparatuur en geluidsbronnen.

De bron voor de meting kan een alarmpistool of een omni-directionele luidspreker zijn. Deze laatste straalt in alle richtingen evenveel geluidsenergie af. Met deze 360-graden speaker (ook wel dodecahedron genoemd) zijn de beste meetresultaten te behalen.

Nagalm meting akoestiek illustratie
En dan?

De meting resulteert in een grote schat aan informatie, waardoor een compleet beeld ontstaat van de akoestische “fingerprint” van een ruimte. Daarmee kunnen we zeer nauwkeurig de juiste oplossing berekenen.

Met de uitkomst van de nagalmmeting kunnen we exact bepalen hoeveel materiaal nodig is voor de oplossing van jouw akoestiekprobleem. Hierdoor heb je de zekerheid dat je geen onnodige materialen aanschaft. Indien je na de meting besluit de benodigde materialen bij ons aan te schaffen, worden de kosten van de meting bovendien van de totale kosten afgetrokken.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste meting?

Neem contact op voor vrijblijvend advies.