Flocktechniek

Meer kleur, meer geluidsabsorptie en een langere levensduur

Voor wie meer kleur aan zijn plafondpanelen of wandpanelen wilt toevoegen biedt flocktechniek de ideale oplossing. Door de toepassing van deze techniek voeg je namelijk niet alleen kleur toe: je verhoogt ook het geluidsabsorberend vermogen en maakt je investering meer duurzaam.

Hieronder zetten we alle voordelen op een rij.

DE VOORDELEN VAN FLOCKTECHNIEK

Meer kleur

Door middel van flocktechniek kan jouw product of ontwerp geleverd worden in iedere denkbare kleur. Op deze manier kun je ieder plafondpaneel of iedere designlamp naadloos op je huisstijl en (merk)identiteit laten aansluiten.

Geluidsabsorberend vermogen neemt toe

De rechtopstaande vezels van flock zorgen voor een driedimensionale dimensie met lucht tussen de vezels, waardoor geluid nog beter geabsorbeerd wordt. Met name binnen de lage frequentietonen vindt hierdoor een duidelijke verbetering plaats.
Producten met flock hebben daarnaast een groter oppervlak dan producten zonder flock, waardoor het geluidsabsorberend vermogen verder toeneemt. Contactgeluid wordt door het toepassen van flocktechniek tot slot volledig geëlimineerd.

Verduurzaming

Nadat we de flocktechniek op jouw product hebben toegepast, is het direct beter beschermd tegen beschadigingen, zoals krassen en deuken. Een investering in flocktechniek verhoogt daarom de levensduur van je investering. Dit is niet alleen financieel aantrekkelijk; het is ook beter voor de planeet.

Makkelijker schoonmaken

Producten met flock staan erom bekend dat ze eenvoudig schoon te maken zijn. Omdat producten mét flock ook beter tegen vuil beschermd zijn, hoef je ze bovendien minder vaak schoon te maken. Vooral bij klanten die een groot deel van hun wand of plafond met panelen voorzien, zorgt de keuze voor flocktechniek dus voor een flinke tijdsbesparing.

Meer uitstraling

Toepassing van flocktechniek resulteert in een luxe en warme uitstraling. Veel klanten geven aan dat hun product met flock ‘fluweel’ aanvoelt.

HOE WERKT FLOCKTECHNIEK

Het toevoegen van flock begint met het elektrostatisch aanbrengen van vezels via een hechtlaag. Door daarbij gebruik te maken van een elektrostatisch veld schieten geladen vezels met hoge snelheid op en neer tussen plus en min. De vooraf aangebrachte hechtlaag zorgt op deze manier voor een permanente hechting van de vezels.

MEER INFORMATIE

Wil jij een product met flocktechniek bestellen? Of wil je meer informatie? Neem contact met ons op of download de datasheet.

BEKIJK VOORBEELDEN

Benieuwd hoe onze klanten via flocktechniek meer kleur en uitstraling aan hun ruimtes toevoegen? Neem een kijkje bij onze projecten, zoals The Humanity Hub in Den Haag.