PLAFONDPANELEN

AKOESTISCHE PLAFONDPANELEN

Optimaliseer sfeer en geluid met akoestische plafondpanelen

Wie zoekt naar manieren om de akoestiek te verbeteren denkt vaak aan het plaatsen van tussenpanelen, scheidingswanden en voorzetwanden. Hoewel deze oplossingen zeker kunnen bijdragen aan akoestiekverbetering, wordt een van de meest effectieve oplossingen vaak over het hoofd gezien.

Ironisch, want deze oplossing bevindt zich letterlijk boven het hoofd. Juist, het plafond. Lees in dit artikel hoe jij met akoestische plafondpanelen het perfecte geluidsniveau realiseert. En tegelijkertijd meer sfeer aan je ruimte toevoegt.

Waarom een geluiddempend plafond?

In de moderne architectuur wordt veel gebruik gemaakt van harde materialen, zoals beton en steen. Het nadeel van deze gladde materialen is dat ze eenvoudig geluidsgolven weerkaatsen. Hierdoor ontstaat snel geluidsoverlast en wordt de sfeer in de ruimte negatief beïnvloedt. Het grootste, gladde oppervlakte in een ruimte is vaak het plafond. Voor geluidsoptimalisatie binnen een ruimte is het plafond daarom vaak de plek waar de meeste winst is te boeken.

Kantoor plafondpanelen akoestiek slecht illustratie

Kantoor zonder absorptiemateriaal

Plafondpanelen kantoor akoestiek goed illustratie

Kantoor met absorptiemateriaal

Plafondpanelen grijs Humanity Hub kantine

Plafondframe

De akoestische panelen worden direct aan het plafond bevestigd. Vervolgens wordt melamineschuim onzichtbaar weggewerkt achter een strak gespannen luchtdoorlatend doek. Een zeer stijlvolle manier met een zacht uiterlijk.

WAT KOST DIT?

Vanaf € 200,-

(exclusief montage)

Per vierkante meter
 Tot 100mm dik melamine schuim
Plafondframe met luchtdoorlatend doek

Directe bevestiging

De geluidsabsorberende platen of stroken worden direct aan het plafond bevestigd. Deze oplossing is een van de minst ingrijpende, no-nonsense oplossingen voor het verbeteren van de akoestiek.

WAT KOST DIT?

Vanaf € 90,-

(exclusief montage)

Per vierkante meter
In grijs of wit
Tot 1000mm dik melamine schuim
Met of zonder facet rand

Hangende bevestiging

Heeft u een systeemplafond? Deze panelen of platen kunnen praktisch in een bestaand frame van een systeemplafond worden bevestigd. Ze kunnen ook los in aan het plafond worden gehangen.  

WAT KOST DIT?

Vanaf €90,-

(exclusief montage)

Per vierkante meter
Tot 1.000mm dik melamine schuim

Neem direct contact op!