WANDPANELEN

AKOESTISCHE WANDPANELEN

Dé karakteristieke manier om akoestiek te verbeteren

Bij Post Acoustics geloven we dat het verbeteren van akoestiek nooit ten koste mag gaan van de sfeer in jouw ruimte. Sterker nog: wij vinden dat akoestiekverbetering en sfeerverhoging altijd hand in hand moeten gaan. 

Hieronder zetten we alle voordelen van akoestische wandpanelen voor je op een rij.

Wandpanelen Akoestiek kantoor slecht illustratie

Ruimte zonder wandpanelen

Wandpanelen Akoestiek kantoor goed illustratie

Ruimte met wandpanelen

Wandbekleding voor sfeerverhoging

De meeste ruimtes in een gebouw hebben als doel dat men in een fijne sfeer comfortabel met elkaar kan samenkomen. Door de inzet van gepersonaliseerde wandpanelen, kun je deze sfeer direct een sterke impuls geven. Denk bijvoorbeeld aan het bevestigen van afbeeldingen van beroemde artiesten in een café, het toevoegen van kleur in een kille ruimte of het toevoegen van teamfoto’s in een kantoor.

Verbetering specifieke functies

Naast het bieden van sfeer en comfort kennen veel ruimtes in gebouwen een specifieke, tweede functie. Zo heeft een wachtruimte als doel de gepercipieerde wachttijd korter te maken en streeft men in vergaderruimtes na met elkaar tot de beste ideeën te komen. Onze wandpanelen kunnen specifiek voor deze functies ingezet worden door bijvoorbeeld meer stijl aan wachtruimtes toe te voegen. Of door panelen met afbeeldingen van inspirerende leiders in een vergaderruimte te bevestigen.

Personalisatie en merkbeleving

Wie waarde hecht aan zijn of haar merk, gebruikt ieder contactmoment met (potentiële) gasten om de merkwaarden en het onderscheidend vermogen op een consistente manier over te brengen. Zo vergroot je de kans op mond-tot-mond reclame en komt men eerder bij je terug. Veel bedrijven kiezen daarom voor een uitwerking, waarmee hun logo prominent op de muur verschijnt. Of voor panelen waarop afbeeldingen zichtbaar zijn, die de kernwaarden van het bedrijf illustreren.

Subtiel geluiddempend

Voor wie reeds content is met de uitstraling, die in een specifieke ruimte gecreëerd is, bieden onze akoestische wandpanelen de ideale mogelijkheid om op een subtiele manier het geluid te dempen.
Omdat de wandpanelen in elke vorm en kleur aangeleverd kunnen worden, kun je ze namelijk subtiel laten opgaan in het reeds gerealiseerde ontwerp. Zo kun je kiezen voor lichte, rustgevende kleuren in combinatie met onopvallende designs.

Geluidsabsorberend vermogen

Door de wanden in een ruimte te bekleden met akoestische panelen, wordt de mate waarin geluid weerkaatst sterk beperkt. Voor de productie van elk ontwerp maken we gebruik van het unieke isolatiemateriaal melamineschuim. Dit schuim vindt zijn oorsprong in de vliegtuigindustrie en wordt al decennia toegepast voor geluidsreductie in studio’s, repetitieruimtes en auditoria. Vanwege het sterke brandwerende karakter voldoet het schuim bovendien aan de strengste eisen van brandveiligheid.

Maatwerk

Omdat melamineschuim in elke vorm en afmeting uitgesneden kan worden, is het mogelijk om op aanvraag wandobjecten te leveren, denk aan speciale panelen met patronen en bedrijfslogo’s.

WAT KOST DIT?

Vanaf €100,-

(exclusief montage)

Per vierkante meter
Max 100 mm dik melamine schuim
In wit of grijs melamineschuim
Kleur naar keuze voor een meerprijs

Neem direct contact op!

Directe bevestiging

Akoestische wandpanelen worden door middel van lijm direct aan de wand bevestigd. Deze oplossing is een van de minst ingrijpende, no-nonsense oplossingen voor akoestiekproblemen.

WAT KOST DIT?

Vanaf € 70,-

(exclusief montage)

Per vierkante meter
Standaard grijs of wit meerprijs elke kleur mogelijk
Tot 100 mm dik melamine schuim
Met of zonder facet rand

Neem direct contact op!

Fotoframe

Akoestische panelen worden direct aan de muur bevestigd. Vervolgens wordt melamineschuim is onzichtbaar weggewerkt achter strak gespannen luchtdoorlatend doek met een geprinte foto of kleur naar keuze.

WAT KOST DIT?

Vanaf € 200,-

(exclusief montage)

Per vierkante meter
max 100 mm dik melamine schuim
De afbeelding is na verloop van tijd
eenvoudig te vervangen door een
nieuwe print in het bestaande
frame te plaatsen.

Neem direct contact op!

Starten met wandpanelen

Akoestische wandpanelen worden door middel van lijm direct aan de wand bevestigd. Dit betekent dat er geen boorwerk of ingewikkelde installaties nodig zijn. Door deze eenvoudige installatie behoort de plaatsing van wandpanelen zelfs tot de minst ingrijpende oplossingen voor akoestiekproblemen.

De moeilijkste stap is voor veel klanten om tot het perfecte ontwerp te komen, waarin stijl en geluidsabsorptie maximaal samenkomen. Wij denken hierover graag met je mee of komen langs voor een geluidsmeting. Neem hiervoor geheel vrijblijvend contact met ons op.