ISOLATIEMETING NEN 5077

Nagalm meting akoestiek illustratie

Nagalm meting RT60

Een nagalmmeting is een akoestiekmeting, waarbij simpelweg wordt gemeten hoelang het duurt voordat een geluid uitsterft.

blank

Trillingsmeting

Met deze meting kan machine vibratie worden gemeten en trillingen in gebouwen worden vastgelegd.

blank

Geluidsniveau meting

Een geluidsniveaumeting dient om te bepalen of een ruimte aan de normen heeft  voldaan.

blank

Onttrekkingsvergunning NEN 5077

Voor het onttrekken van een  particuliere woning aan het woonruimtebestand om de ruimte te kunnen verhuren.

Horecameting activiteitenbesluit illustratie

Horeca meting Activiteitenbesluit

Deze meting is verplicht om aan de geluidsvoorschriften uit het activiteitenbesluit te voldoen.

GELUIDSISOLATIE METING

NEN 5077

Waarom een geluidsisolatiemeting?
Met de geluidsisolatiemeting stel je de exacte geluidsisolatiewaarde tussen wanden, deuren en verdiepingen vast. Dit is cruciaal om aan te tonen dat een gebouw voldoet aan het nieuwste Bouwbesluit, waarin is vastgelegd dat de geluidsisolatie tussen de woonruimten van twee woningen minimaal 52 decibel volgens NEN 5077 moet zijn.

Resultaat:
Omdat een geluidsisolatiemeting tevens het contactgeluid nauwkeurig vastlegt, is het een erg betrouwbare voorspeller voor de mate van geluidsoverlast. Bij de meting wordt rekening gehouden met alle gestelde eisen met betrekking tot veiligheid en het Bouwbesluit.

Voor een ontrekkingsvergunning:
Wil je een particuliere woning onttrekken aan het woonruimtebestand om de ruimte te kunnen verhuren? Wij meten conform NEN 5077  de mate van contactgeluid en de luchtgeluidisolatie om inzichtelijk te maken of je aan de eisen van de gemeente voldoet

Isolatiemeting akoestiek meting illustratie

Uitvoering van de meting

Via het onderstaande contactformulier kan je een afspraak met ons maken voor een geluidsisolatie meting en je krijgt na afloop een begrijpelijke rapportage over dit akoestisch onderzoek.

Om de meting uit te voeren beschikken we over gekalibreerde apparatuur (hamerapparaat & omnidirectionele luidspreker naast de standaard Klasse 1 geluidsanalysemeter en microfoons) die voldoet aan geldende Klasse 1 normen.

Twijfel je of deze specifieke meting voor jou de juiste is? Of heb je een aanvullende vraag over de metingen? Schroom niet om contact met ons op te nemen: we helpen je graag!

Contactformulier NEN5077 Bouwbesluit Geluidsisolatie meting