B

Geluidsisolatie

HET BLOKKEREN VAN GELUID

Last van het geluid van je bovenburen? Kunnen de werknemers op jouw kantoor zich vanwege geluidsoverlast niet goed concentreren? Of verstaan bezoekers van jouw restaurant elkaar niet optimaal? Geluidsisolatie biedt uitkomst.

DE MOGELIJKHEDEN

Geluidsoverlast kan ontstaan uit luchtgeluid en contactgeluid. Luchtgeluid is geluid dat vanuit een geluidsbron, zoals een persoon of televisie, gecreëerd wordt en zich door de lucht verplaatst.

Bij contactgeluid wordt fysiek materiaal door een bron aan het trillen gebracht. Veel voorkomende voorbeelden zijn hakken op een houten vloer en dichtslaande deuren. In de realiteit zien we dat lucht- en contactgeluid vaak tegelijkertijd plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf met vergaderruimtes waarin discussies plaatsvinden, stoelen worden verschoven en deuren regelmatig worden geopend.

WERKWIJZE EN MATERIALEN

Bij Post Acoustics bestrijden we geluidsoverlast vanuit twee principes. Ten eerste zorgen we dat geluid met hoge frequenties wordt tegengehouden door gebruik te maken van zachte materialen, zoals glas- en steenwol. Vervolgens zetten we zwaardere materialen in, zoals hout en gips, om ook de lagere tonen te dempen.

Scheidingswanden met verschillende lagen van zacht en hard materiaal zijn een populaire methode om zowel lage als hoge frequenties tegen te gaan. Het opvullen van spouwmuren met minerale wol werkt voor datzelfde doel ook bijzonder effectief.

Geluidsisolatie kantoren slecht illustratie

Gebouw zonder geluidisolatie

Geluid uit de linker ruimte bereikt de rechter ruimte door de ventilatieschachten en dunne wanden. 

Geluidsisolatie kantoren goed illustratie

Gebouw met geluidisolatie

Door het isoleren van de bakstenen muur met isolatiemateriaal en gipswanden wordt zowel geluid met hoge als lage frequenties tegengehouden.

CONTACT EN METINGEN

Als specialist in stijlvolle akoestiekverbetering helpen we je graag met de geluidsisolatie in jouw ruimte. Het ideale startpunt is daarvoor een isolatiemeting, waarmee we de exacte geluidsisolatiewaarde tussen wanden, deuren en verdiepingen vastleggen. Hierbij meten we zowel het lucht- als contactgeluid.

Vraag hieronder de geluidsmeting aan of neem contact met ons op voor meer informatie.