BASOTECT – MELAMINESCHUIM

BASOTECT MELAMINESCHUIM

Akoestisch wondermiddel

Basotect melamineschuim staat bekend om het hoogste geluidsabsorberende vermogen in de markt en is speciaal ontwikkeld voor ruimten die aan de strengste eisen van brandveiligheid moeten voldoen. Het materiaal is daarom zeer populair bij ziekenhuizen, scholen, concertzalen en restaurants.

REDENEN VOOR GEBRUIK

Het geluidsabsorberend vermogen van het melamineschuim is zeer geschikt in ruimten waarin door het samenkomen van mensen veel stemgeluid ontstaat. Door de unieke eigenschappen van het materiaal wordt bovendien voorkomen dat geluid vervormt of slechts bepaalde frequentiegebieden dempt.

FEITEN EN CIJFERS

Wanneer Nederlandse mannen (stemgeluid: 100 Hertz), vrouwen (stemgeluid: 200 Hertz) en kinderen (stemgeluid 300 Hertz) in een gebouw bij elkaar komen ontstaat vaak een frequentie tussen de 50 en 1000 Hertz. Melamineschuim heeft in dit frequentiegebied een uitstekend geluidsabsorberend vermogen, waardoor het maximaal bijdraagt aan de spraakverstaanbaarheid.

DUURZAAMHEID

Dankzij het thermohardende karakter en de open celstructuur heeft Basotect zowel bij gebruik in hoge als lage temperaturen een lange levensduur. Omdat Basotect bovendien kan worden gerecycled voor isolatie toepassingen, kan het gezien worden als een duurzame investering.

INZETBAARHEID

De standaardafmeting van een blok melamineschuim is 2500 x 1250 x 500 mm, maar de blokken worden meestal verwerkt tot platen, die tussen de 50 en 100mm dik zijn. Het is mogelijk te variëren met de dikte en grootte van deze akoestische panelen, waardoor ze in de meest uiteenlopende ruimten effectief inzetbaar zijn.

Afwijkende maten, contouren, kleuren en oppervlaktestructuren op aanvraag leverbaar: wij denken graag mee over de optimale manier om het geluid in jouw ruimte te absorberen.

Ricefield lamp
Project Kabaz Fotopaneel

PLAFONDPANELEN

Geluidsabsorberende panelen die wél bij de ruimte passen. Hangend of direct bevestigd, geheel naar wens.

AKOESTISCHE LAMPEN

Akoestiek en verlichting worden prachtig samengebracht in de collectie akoestische design lampen.

WANDPANELEN

Wandpanelen hoeven niet stoffig te zijn. Dit zijn mooie panelen die subtiel of juist als kunst worden opgehangen.

MEER INFORMATIE

Heb je vragen of wil je meer weten over Basotect melamineschuim? Neem contact met
ons op of download de pdf.