GELUIDSABSORPTIE

GELUIDSABSORPTIE

Akoestiekbeheersing is er op gericht de geluidsreflecties binnen een ruimte te reguleren. Bij geluidsabsorptie wordt geluidsenergie in warmte omgezet. De geluidsgolven vervormen het materiaal, waardoor het geluid als het ware in het materiaal verdwijnt (illustratie 1). Het vervormen van het materiaal kost energie. Afhankelijk van het soort materiaal zal de energie gedeeltelijk worden weerkaatst. De energie die niet wordt weerkaatst, wordt in de vorm van warmte in het materiaal geabsorbeerd. De mate van demping bepaalt de mate van geluidsabsorptie.

Naast de hardheid van het materiaal is ook de oppervlaktestructuur van grote invloed op de weerkaatsing van het geluid. Constructiebeton is bijvoorbeeld harder en zwaarder dan water. Maar waar het wateroppervlak vrijwel volledig gesloten is, bevat beton poriën; kleine open ruimten tussen het zand en grind waaruit het cement is samengesteld. Het wateroppervlak van een overdekt zwembad absorbeert dan ook (nog) minder geluid dan het betonnen dak erboven.

Daarom zijn alle producten van Post Acoustics gemaakt van melamineschuim. Door de uitermate open oppervlaktestructuur kunnen geluidsgolven makkelijk worden geabsorbeerd. Dit gepatenteerde akoestische melamineschuim heeft dan ook het hoogste geluidsabsorberende vermogen in de markt.

Kijkt u gerust even verder bij onze producten om een beter beeld te krijgen van de uiteenlopende mogelijkheden. Uiteraard denken wij ook graag met u mee voor een oplossing op maat!

Illustratie 1:

animatie akoestiek en geluidsabsorptie