NAGALMMETING

NAGALM METING

De RT60 (nagalmtijd) is een van de meest belangrijke akoestische eigenschappen van een ruimte. Het vaststellen van de RT60 is essentieel bij het beoordelen van ruimtes, open office kantoren, klasruimtes, restaurants etc. De nagalmtijd van een ruimte is de tijd die een geluid nodig heeft om 60 dB zachter te worden. Dit is wat we ook wel ervaren als de uitsterftijd van een geluid. Post Acoustics hanteert de ISO3382 Standaard (delen 1 - 3) bij het meten en rapporteren van de RT60. Hierbij wordt gebruik gemaakt van klasse 1 gecertificeerde meetapparatuur en geluidsbronnen.
HOE WORDT DEZE METING GEDAAN?

De bron voor de meting kan een alarmpistool zijn of een omni-directionele luidspreker zijn. Deze laatste straalt in alle richtingen evenveel geluidsenergie af. Met deze 360-graden speaker (ook wel dodecahedron genoemd) zijn de beste meetresultaten te behalen).

De meting resulteert in een grote schat aan informatie waardoor een compleet beeld ontstaat van de akoestische “fingerprint” van een ruimte. Daarmee kunnen we zeer nauwkeurig de juiste oplossing berekenen.