ASTRATA

blank
blank
blank
blank
ClientASTRATA
LokatieEINDHOVEN
Jaar2016
ProductAkoestische Design Verlichting

ASTRATA

Astrata is een bedrijf dat werkzaam is op het snijvlak van transport en IT. Met de wens van Waalre naar de High Tech Campus in Eindhoven te verhuizen, is Post Acoustics is gevraagd om een ontwerp te maken en dit proces te begeleiden.

Gezien de 60 werknemers van het bedrijf -die veelal een eigen kantoor tot hun beschikking hadden- de transitie moesten maken naar een open office, was een goede akoestiek van groot belang.

Qua ontwerp is de keuze gevallen op het ready-made concept. Pallets hebben uiteraard een sterke link met de transportsector, tegelijkertijd kunnen zij dienst doen als ready-made bouwstenen.

Zowel pop-up stilte ruimtes, de garderobe, als de akoestische bureau afscheidingen zijn met deze universele bouwsteen vervaardigd. Zelfs de tailormade deuren van de conferentieruimtes, zijn geheel uit pallet planken opgebouwd. Boven de hotline en pop-up ruimtes is de akoestische lamp Round and Round geplaatst, voor een maximale plaatselijk absorptie.

Het resultaat is verbluffend, met ruim 200m2 aan Basotect voel je de rust over de gehele vleugel. Overleggen en telefoneren kan dan ook zonder hiermee overlast te bezorgen voor collega’s. Naast het akoestische succes van het concept, mag ook het visuele eindresultaat er zijn. Kortom, een project om trots op te zijn!

Het ontwerp is van Tjimkje de Boer.