RADIOTHERAPIEGROEP ARNHEM

ClientRADIOTHERAPIE GROEP
LokatieARNHEM
Jaar2019
ProductAkoestische Design Verlichting
ArchitectBureau Berndsen

RADIOTHERAPIEGROEP ARNHEM

Wanneer cliënten en gasten bij de receptie van het Radiotherapie Centrum in Arnhem arriveren zouden ze zich meteen welkom moeten voelen. Ze moeten gemakkelijk kunnen communiceren met de baliemedewerker of receptioniste en rustig kunnen wachten totdat iemand hen komt halen.

Een receptieruimte heeft vaak grote ramen, veel harde oppervlakken en een hoog plafond. Voortdurend lopen er mensen naar toe en vinden er gesprekken plaats via de telefoon of met de baliemedewerker of receptioniste.

Uitdaging 

  • Absorberen van het geluid en voorkomen van echo’s.
  • Spraakverstaanbaarheid verbeteren.
  • Zorgen dat gesprekken aan de balie zich niet verspreiden in de ruimte.

Oplossing

  • Gebruik een geluidsabsorberend materiaal met goede absorberende eigenschappen.
  • Voeg een geluidsabsorberend eiland toe direct boven de balie.
  • Installeer absorberende panelen achter de balie.

Akoestische overwegingen

Echo’s en spraakverstaanbaarheid verbeteren bij de receptie en telefoon. 

Productadvies

Voor de beste resultaten adviseren wij om een oplossing te kiezen waarbij akoestische designverlichting boven de balie zorgen voor rust en comfort.

De extreem goede akoestische eigenschappen van Basotect melamineschuim wat wordt toegepast in onze akoestische lampen garanderen adequate absorptie van (stem-) geluid en reduceren reflecties in de hele ruimte. Door de unieke combinatie van verlichting en akoestiek ontstaat een perfecte balans. 

In dit geval hebben wij 4 grote dubbele Rice Field 180 lampen geplaatst om de situatie optimaal op te lossen. 

Ga naar de productpagina om te bepalen welke oplossing het best aan de eisen en wensen voldoet.