NIEUW: Bekijk onze Coronaframes!
NIEUW: Bekijk onze Coronaframes!

STUDIO K

ClientSTUDIO K
LokatieAMSTERDAM
Jaar2020
ProductGELUiDSISOLATIE

BIOSCOOP STUDIO K

Studio/K is een bioscoop annex café-restaurant / club in Amsterdam in stadsdeel Oost in de Indische buurt in Amsterdam. Studio/K is volledig georganiseerd voor en gerund door studenten waar naast de filmzalen ook een informele meeting space is voor social events, meetings en feesten.

De club-ruimte ligt met een kaal betonnen plafond vlak onder een bioscoopzaal waar de vertoning van films verstoord werd door dreunende bassen van de feestmzuiek vanuit de club. Na advies van Peutz is een oplossing bedacht voor deze problematiek. Bij nadere inspectie blijkt dat de publiekstribune in de bioscoopzaal hard op de betonvloer rust en zodoende in trilling komt en gaat resoneren.  

Uitdaging 

  • Wegnemen van geluidsoverdracht
  • Reduceren van LF-trillingen
  • Dempen van holle ruimte onder tribune

Oplossing

  • Ontdreuning van de tribune in de bioscoopzaal door plaatsen van rubbers onder de draagsteunen.
  • Verstevigen tribune constructie om resonantie tegen te gaan.
  • Dempen van holle ruimte onder tribune.

Akoestische overwegingen

Geluidsisolatie verbeteren 

Productadvies

Voor de beste resultaten ontwierp Post Acoustics rubber speciale ontdreuning units. Daarnaast werden de oppervlakten verstevigd en de holle ruimte gevuld met absorptiewol.