C

SOUNDMASKING

het camoufleren van geluid

Het camoufleren van geluid (ook wel geluidsmaskering genoemd) is de toevoeging van een subtiel geluid, vergelijkbaar met een ruissignaal, in een openbare/publieke ruimte.

Tegenwoordig zijn er veel werkplekken in open ruimtes. Dit veroorzaakt vaak geluidsoverlast. Bij artsen, apotheken, advocaten, alsook bij banken en gemeenten komt het voor dat er gesprekken privacy gevoelig zijn.

Voor dit soort situaties is er een speciaal zogenaamd Sound Masking systeem ontwikkeld. Sound Masking zorgt ervoor dat geluiden wegvallen waardoor je gesprekken en omgevingsgeluiden van anderen minder goed hoort. Geluidsmaskering zorgt voor een fijne stillere werkplek, verhoogde productiviteit en privacy.

HOE VERBETER JE AKOESTIEK MET SOUNDMASKING?

Geluidsmaskering is een toepassing die al 30 jaar met succes wordt gebruikt in onder andere Amerika, Canada, Engeland en Nederland. Sound Masking is de toevoeging van een onopvallend achtergrond geluid, vergelijkbaar met een ruissignaal, in een (werk)ruimte. Dit zachte geluid is zelf niet hoorbaar maar dempt omgevingsgeluiden zoals telefoongesprekken en overleggende collega’s. Het is een uitstekende oplossing voor het waarborgen van de spraakverstaanbaarheid. Het resultaat is een comfortabelere, productievere en meer private werkomgeving.

DE OPLOSSING

Wanneer u last heeft van ‘geluidslekkage’ is geluidsmaskering dus een prima oplossing. De oplossing begint met een geluidsmeting. Hiermee wordt vastgesteld wat de geluidsniveaus zijn in de verschillende ruimten. Deze meting omvat ook een nagalmtijdmeting om aanpassingen aan nagalm gelijktijdig te kunnen oplossen.