CORUM

Wandpaneel maatwerk akoestisch Corum
blank
Wandpaneel maatwerk akoestisch Corum
blank
Wandpaneel maatwerk akoestisch Corum
blank
ClientCORUM
LokatieAMSTERDAM
Jaar2018
ProductDirecte bevestiging plafondpanelen en maatwerk

CORUM

Post Acoustics werd door de architect van CORUM Asset Management benaderd om als akoestisch adviseur op te treden bij de herinrichting van het Amsterdamse kantoor van Corum. Post Acoustics wordt vaak geconsulteerd voor akoestiekmetingen, ontwerp en advies en kreeg de opdracht voor het plaatsen van akoestisch oplossingen voor het nieuwe kantoor. 

De geluidsmeting in het kantoor van Corum liet een nagalmtijd zien van RT60 = 0.8 sec. Dat is een gebruikelijke waarde maar gezien het intesieve gebruik van de ruimte was dit de oorzaak van ernstige overlast door stemmen van bellende medewerkers. Gekozen werd de nagalmtijd naar 0,45 seconden te verlagen om zo de overlast geheel weg te kunnen nemen. 

Post Acoustics heeft in het monumentale grachtenpand een combinatie van witte melamine plafondplaten tussen de antieke balken toegepast en op maat gemaakt object aan de wand. Dit object is het stratenplan van de “gouden bocht” in Amsterdam, uitgesneden in melamineschuim. 

Het resultaat is een schitterend fris kantoor met een uitstekende akoestische omgeving voor de medewerkers die zéér tevreden zijn met het behaalde fraaie resultaat.